Следвайте Гласове в ТелеграмПолша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29
Коментари Харесай

В следващите дни Полша ще изпрати на Украйна четири изтребителя МиГ-29

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29 през идващите дни, заяви на конференция полският президент Анджей Дуда, представен от международните организации.

" Най-напред, безусловно през идващите няколко дни, ще предадем... четири изтребителя на Украйна в цялостна редовност ", сподели Дуда. По думите му останалите изтребители руско произвеждане ще бъдат тествани и сега ги приготвят, като ще бъдат доставени по-късно.

Полският президент заяви, че страната му възнамерява да даде на Украйна десетина изтребители МиГ-29 и по този начин ще стане първата страна членка на НАТО, която ще извърши все по-неотложните претенции на украинското държавно управление за бойни самолети.

Дуда не посочи дали други страни ще подхващат същата стъпка, макар че Словакия по-рано заяви, че може да изпрати своите неизползвани изтребители МиГ в Украйна.

Докато украинският президент Володимир Зеленски насочва молби към западните си поддръжници да оказват помощ с изтребители, съдружниците от НАТО се отнасят към това с нерешителност, отбелязва Асошиейтед прес.

Свързани публикации: Полша: Украйна ще получи изтребители МиГ-29 от няколко страни

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР